31 lipca 2011

ZIEMNIAKI INACZEJ

SKŁADNIKI:
- ziemniaki
- parówki
- czerwona papryka
- przyprawy

PRZYGOTOWANIE:
Ziemniaki i paprykę obieramy, dokładnie myjemy i kroimy w kostkę. Na dużej patelni rozgrzewamy trochę oliwy. Parówki kroimy w grube półksiężyce i podsmażamy. Na to wysypujemy ziemniaki. Na początku na dużym ogniu ciągle mieszając podsmażamy, następnie przestawiamy na mały ogień i dusimy po przykryciem. Gdy ziemniaki są półtwarde dodajemy paprykę i nadal dusimy aż wszystkie składniki będą miękkie. Jeśli ktoś nie ma cierpliwości, bo ziemniaki dość długo muszą się dusić by były miękkie, można je wcześniej lekko podgotować. Na koniec dodajemy przyprawy według uznania, u nas wystarcza sól i pieprz :)

SMACZNEGO!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przyciski Listonic