21 lipca 2011

3 BIT

Kolejny pyszny przepis na coś bardzo słodkiego,który przesłała do nas Ewa ;) Dziękujemy ślicznie :)

(Przepis na blachę o wymiarach 21x26cm)

SKŁADNIKI:
- 60 herbatników
- puszka gotowej masy kajmakowej
- 2 budynie śmietankowe
- 0,5l mleka
- 2 śnieżki
- 2/3 kostki masła (dałam margarynę Kasię)
- 200-300ml śmietanki 30 procentowej

PRZYGOTOWANIE:
Puszkę masy kajmakowej zanurzyć w ciepłej wodzie- ułatwi to wyłożenie masy na spód.
Budynie ugotować w 0,5l mleka z dodatkiem cukru.
Ostudzić i połączyć z masłem lub margaryną.
Masło i budynie muszą mieć taką samą temperaturę.
Śmietankę ubić ze śnieżkami.
Polewę robię z czekolady, którą rozpuszczam w rondelku, z dodatkiem mleka (troszeczkę) i margaryny ( jedna łyżka). 

UŁOŻENIE: 
- herbatniki
- masa kajmakowa
- herbatniki
- masa budyniowa
- herbatniki
- bita śmietana
- herbatniki
- polewa czekoladowa

 Ciasto pochodzi ze strony http://o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl

SMACZNEGO!

 

6 komentarzy:

  1. Musi być straaaasznie słodki i straaaasznie pyszny:)

    OdpowiedzUsuń
  2. znam to ciasto pod inną nazwą ale poświadczam, że jest pyszne! :) http://niebieskapistacja.blox.pl/html

    OdpowiedzUsuń
  3. moja sąsiadka robi takie podobne bardziej lub mniej,nie ważne bo to ciacho to po prostu palce lizać albo nawet można poobgryzać jak już się kończy:)

    OdpowiedzUsuń
  4. ale pyszne warstwy słodkości.

    OdpowiedzUsuń
  5. o ja...mniam...napewno zrobie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Ciasto rzeczywiście pyszne ale ja piekę na spód cienki biszkopt,na to masa kajmakowa,dopiero potem przekładam herbatnikami.Spróbujcie,jest jeszcze bardziej pyszne.

    OdpowiedzUsuń

Przyciski Listonic