SKŁADNIKI:
- 4 jajka
- 1 kg mąki
- 10 dag drożdży
- 0,5 l śmietany (18%)
- 2 margaryny (palmy)
- szczypta soli
- szczypta cukru
PRZYGOTOWANIE:
Ze wszystkich składników wyrabiamy ciasto.Odkładamy je na godzinę do lodówki.
Później wałkujemy,kroimy trójkąty,smarujemy marmoladą,
Zawijamy rogaliki - górę smarujemy rozbitym całym jajkiem i pieczemy na oko :)
Są przepyszne :)
Z 1kg duża ilość porcji wyjdzie - można zrobić przez pół...
SMACZNEGO :)
Drożdze prawdziwe czyw proszku?
OdpowiedzUsuńwow, ale ich dużo! wspaniałe!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam,
Paula
takie małe słodkie rogaliki.. uwielbiane.
OdpowiedzUsuńSzkoda, że na blogu nie można umieścić zapachu i smaku... :P Paluszki lizać!!!
OdpowiedzUsuńAnia