18 listopada 2010

PIECZARKI PANIEROWANE

Do dzisiejszego obiadku dodałam pieczarki,które zostały po "ostatnim przepisie" :P Trzeba było je jakoś wykorzystać więc wymyśliłam coś takiego :)

SKŁADNIKI:
- pieczarki (dowolna ilość)
- jajko
- bułka tarta
- sól,pieprz
- olej (najlepiej we frytkownicy :)

PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki obrać lub umyć,obciąć nóżki,przyprawić solą i pieprzem,następnie opanierować w jajku i bułce tartej.Włożyć do frytkownicy choć można usmażyć je również na patelni.
Najlepiej smakują do frytek i jakiegoś mięska :)

Smacznego :)





1 komentarz:

  1. Pyszne są te panierowane pieczarki ja jednak jeszcze wypełniam kapelusze mięsem mielonym i wtedy je panieruję....

    OdpowiedzUsuń

Przyciski Listonic