23 listopada 2010

KOTLETY DE VOLAILLE

Mój wczorajszy obiadek...Mmmm mogłabym jeść go codziennie :)

SKŁADNIKI:
- piersi z kurczaka - połowa na jednego de volailla
- ser
- olej - do głębokiego smażenia
- wykałaczki
- mąka,bułka tarta i jajka - do opanierowania
- sól i pieprz

PRZYGOTOWANIE:
Piersi z kurczaka rozbić tłuczkiem na kotlety.Posypać solą i pieprzem.Połozyć po zawałku sera.Zwinąć roladki, dokładnie podwijając końce.Spiąć za pomocą wykałaczek.
Umieścić mąkę, jajko i bułkę tartą w oddzielnych talerzach. Roladki dokładnie obtoczyć w mące, później w jajku a na koniec w bułce tartej.
Rozgrzać głęboki olej do temperatury 190 stopni i smażyć roladki.
Piersi smażyć przez 8-10 minut lub do uzyskania złotej panierki.

Ja podałam je z frytkami oraz glazurowaną marchewką z przepisu poniżej :)

Smacznego :)





3 komentarze:

  1. A ja czasem jeszcze wkładam do środka plasterki ogórka kiszonego. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jej jak to apetycznie wyglada i ta chrupiaca panierka, jak to zrobilas ze ona taka ladna?

    OdpowiedzUsuń

Przyciski Listonic