4 lipca 2011

ZUPA JARZYNOWA

Dzis na obiad pyszna i zdrowa zupa jarzynowa:)

SKŁADNIKI:
- ok 2 litrów wody
- kości do nagotowania
- włoszczyzna
- 1 mała główka białej kapusty
- 1 mały kalafior
- 30 dag fasolki szparagowej
- kalarepa
- 4 młode marchewki
- kilka ziemniaków
- koperek
- przyprawy do smaku

PRZYGOTOWANIE:
Obgotowujemy kości, kapustę szatkujemy, kalafior dzielimy na różyczki, marchewkę kroimy w talarki, kalarepę ścieramy na tarce na dużych oczkach, fasolkę kroimy na małe kawałki. gdy kości zmiękną, wyciągamy je z wody i wkładamy włoszczyznę i resztę warzyw. Obieramy mięso i gdy warzywa są już miękkie wrzucamy do zupy. Całość doprawiamy do smaku przyprawami według uznania, posypujemy koperkiem.


SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przyciski Listonic