20 czerwca 2011

PIERSI Z KURCZAKA W ZALEWIE POMIDOROWEJ

Jeśli lubicie rybę w octowej zalewie, to na pewno zasmakują Wam, piersi z kurczaka w zalewie pomidorowej:)

SKŁADNIKI:
  - 3 duże piersi z kurczaka

ZALEWA:
- 1/2 litra wody
- 4 duże cebule
- kilka ziaren ziela angielskiego
- 2 liście laurowe
- 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- 1/2 szklanki octu z białego lub czerwonego wina
- 1/2 szklanki oleju
- 1 słoiczek przecieru pomidorowego
- 1 plaska łyżka soli
- 3 płaskie łyżki cukru

PRZYGOTOWANIE:
Piersi pokroić w kawałki (nie grubsze niż 0,5cm) obtoczyć w jajku, bułce tartej i usmażyć na oleju.
Zalewę zagotować, nie dłużej jednak niż 5 minut. 
Układać warstwami - piersi, zalewa, piersi, zalewa itd.
Odstawić do lodówki.

Piersi najlepiej smakują następnego dnia:)

SMACZNEGO :)

2 komentarze:

  1. było tak pyszne, że nawet nie zdążyłam zdjęcia zrobić:)

    OdpowiedzUsuń

Przyciski Listonic