Robiłam ją pierwszy raz,ale napewno nie ostatni :)
SKŁADNIKI:
- 1 łagodna zupka chińska
- 1 pikantna zupka chińska
- 1 puszka kukurydzy
- 1 mały słoik ogórków konserwowych
- 1 mały słoik papryki konserwowej
- 1 cebula
- 5 jajek
- majonez
- sól,pieprz,papryka chili
PRZYGTOWANIE:
Przyprawy z zupek chińskich rozpuścić w szklance goracej wody i zalać tym pokruszony makaron.Przykryć zostawić do ostudzenia.
Kukurydzę osączyć z zalewy.Jajka ugotować na twaro,ostudzić i pokroić w kostkę.Ogórki,paprykę i cebulę również pokroić w kostkę.
Do miski przełozyć ostudzony makaron,kukurydzę,jajka,ogórki,paprykę i cebulę.Przyprawić do smaku.Dodać majonez.Wymieszać i schłodzićw lodówce.
SMACZNEGO :)
no nie powiem, ciekawie to wygląda. po ciąży wypróbuję :D pozdrawiam http://mtoto-wangu.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńwYPRÓBUJĘ JĄ W SYLWESTRA, BRZMI FAJNIE WIĘC TRZEBA SPRÓBOWAĆ , DAM ZNAĆ JAK SMAKOWAŁA
OdpowiedzUsuńBoże przenajświętszy! Jak można tak gotować? Dajesz to wszystko do jedzenia swojej rodzinie? pełno tłuszczu, tutaj jakieś zupki chińskie, gdzieś tam parówki... jeszcze na dodatek chwalisz się, że z Biedronki. Daj sobie raczej spokój z gotowaniem
OdpowiedzUsuńHAHAHAHA,a powiem Ci że oczywiście daje takie coś do jedzenia mojej rodzinie i wszyscy żyjemy,nawet zdrowi jesteśmy,a jeśli Ty jesteś jakaś EKOfanką to znajdź sobie inną stronę z przepisami na której nie będziesz musiała się wkurzać na to że ktoś gotuje tak jak Ci się nie podoba...
OdpowiedzUsuńpowodzenia w poszukiwaniach :)