24 czerwca 2011

SPAGHETTI ALL'ARRABIATtA

czyli makaron z ostrym pomidorowym sosem:)

SKŁADNIKI:
- obrane ze skóry pomidory z puszki w sosie własnym
- 1 cebula zwykła
- 1 cebula czerwona
- papryka
- czosnek
- świeża pietruszka i bazylia
- starty parmezan do posypania

PRZYGOTOWANIE:
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Cebulę kroimy na małe kawałki, lekko podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Paprykę równiez kroimy, czosnek siekamy, dodajemy do cebulki. Dusimy pod przykryciem około 5 minut. Następnie całość zalewamy pomidorami, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami.
Wszystko dusimy razem do momentu aż sos zgęstnieje.

Gotujemy makaron, odcedzamy, polewamy gorącym sosem, posypujemy parmezanem.

SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Przyciski Listonic