SKŁADNIKI:
- paczka makaronu
- wędlina (może to być kilka parówek, trochę kiełbasy, boczku wg. uznania)
- 1 mrożonka warzywna
- 2 jajka
- śmietana
- odrobinę masła bądź margaryny
PRZYGOTOWANIE:
Rozgrzać piekarnik do temp. 180 stopni.
Makaron ugotować tak, by był lekko twardy, ostudzić, przełożyć do miski.
Wędlinę pokroić na kawałki, obsmażyć tak by się nie przypaliła, zdjąć z patelni i dołożyć do makaronu.
Mrożonkę poddusić na patelni i również dołożyć do makaronu i wędliny.
Wszystko razem wymieszać a następnie przełożyć do wcześniej wysmarowanego masełkiem żaroodpornego naczynia. Jajka utrzeć ze śmietaną i wyrobioną masą zalać potrawę.
Piec do czasu aż masa jajeczna się zetnie.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz