Nasza czytelniczka - Madzik - jakiś czas temu przesłała do nas dwa przepisy :) Przeeeepięknie za to dziękujemy :)
Dziś jeden z nich :)
1kg udek lub skrzydełek posypać Vegetą i odstawić na noc do lodówki
SKŁADNIKI:
- 2 szklanki suchego ryżu ( surowy)
- 3 cebule
- 1 czerwona papryka
ZALEWA:
- 5 szklanek wody
- 1/2 kostki masła
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka ostrej papryki
- 4 łyżki ketchupu
- 2 ząbki czosnku
- Vegeta do smaku
PRZYGOTOWANIE:
Do garnka wlać wodę, dodać masło i pozostałe składniki zalewy. Zagotować
Cebulę
obrać i pokroić w piórka nieduże. Paprykę pokroić w kostkę. Wymieszać z
ryżem. Naczynie żaroodporne (lub blaszkę) posmarować lekko olejem,
wsypać ryż z dodatkami. Na wierzchu ułożyć kurczaka, zalać gorącą
zalewą. Piec 1 1/2 godz. w temp 200 stopni.
Witam :) Mam pytanie dotyczące przepisu na W-ztkę z października 2010 roku, bo właśnie zamierzam upiec. Proszę mi odpowiedzieć ile mniej więcej ma być tego mleka do ciasta, choć w przybliżeniu. I drugie, to w składniku na krem jest 1 i 1/2 małego masła roślinnego, tzn. ile półtora kostki, czy pudełko? Nie mam pojęcia jak to rozumieć... będę wdzięczna za odpowiedź.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam -kajtusiowa mama
Ten komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń