Jestem miłośniczką brukselki, mogłabym jeść ją właściwie codziennie, a, żeby nie było nudno to próbuje czegoś innego, niż tylko gotowania. Tym sposobem wpadłam na pomysł brukselki panierowanej:)
SKŁADNIKI:
- świeża lub mrożona brukselka
- jajko
- bułka tarta (ja użyłam takiej z dodatkiem papryki)
- przyprawy (sól, pierz, czosnek, cebulka)
PRZYGOTOWANIE:
Brukselkę lekko podgotowujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, czekamy aż ostygnie.(Brukselka nie może być rozgotowana, najlepsza jest taka półmiękka) Jajko rozbijamy z przyprawami, ostudzone kapustki panierujemy w jajku, nastepnie w bułce tartej. Smażymy na małej ilości tłuszczu do uzyskania złotobrązowego koloru.
SMACZNEGO :)
Bardzo lubię brukselkę, moja rodzina niekoniecznie. Może w takiej wersji "przełamią lody"?
OdpowiedzUsuń